Syltning af pærer

Syltning af pærer, 2009 - 2

Weekendens arbejde i min mors kolonihave bar frugt. Både i den forstand at hun fik sit drivhus samlet, men jeg fik også end sending pærer med til Aalborg som Lene og jeg netop har syltet. Nu håber jeg at de bliver gode og de skal da helt sikkert bruges i både pæretærter og til en klassisk isdessert.

Ingredienser
1 kg pærer
500 gram sukker
2 dl vand
½ dl eddike
1 tsk flydende Atamon

Fremgangsmåde
Pærerne vaskes, skrælles og halveres. Fjern stilk og kernehus. Sukker, vand og eddike koges ind til en lage, hvorefter pærerne kommes i og koger med indtil de er møre. De skal ikke bulderkoge! Tag pærerne op og læg dem i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges videre i ca 5 minutter indtil den er kogt ind, tilsæt Atamon og hæld det over pærerne. Glassene lukkes til med det samme!

Syltning af pærer, 2009 - 4

Share