Gammel kompostkværn i hus

AL-KO_Dynamic_2500_b
Så er jeg blevet ejer af en 10 år gammel kompostkværn – en ALKO Dynamic H 1600R. Ret lydløs, men er ikke imponeret over dens manglende evne til at snitte haveaffald.Men kombinationen af gammelt slatten og vådt haveaffald + mega sløve hærgede knive og en tosse (mig) der ikke kunne finde ud af at betjene den gjorde det nok heller ikke bedre.

Efter at have brugt en halv dåse WD40, skraldenøgle, skruemaskine, svensknøgle med en torx bit str. 30, en lægte og en god gang vold, er det lykkedes mig at få knivene af den skive de var monteret på. Knivene kan vendes og det havde den tidligere ejer heldigvis ikke benyttet sig af, så der er masser af godt materiale i den endnu. Nu er de noget rustne knive omhyggeligt vådslebet, renset for overfladerust og efterfølgende pakket ind i køkkenrulle og WD40 til i morgen, hvor maskinen bliver samlet igen. Så må anden test af maskinen vente indtil hækken skal klippes igen :)

Opdatering: Jeg kan så læse at den type kværn jeg har købt har lidt problemer med at kværne hassel og det var lige præcis det jeg forsøgte i går. Så det var ikke kun mig der var en klovn til at bruge maskinen. Den skulle dog ikke have problemer med hækaffald som er det jeg skal bruge den til, så nu må vi se om det er korrekt. Læs mere om testen her.

Ny opdatering: Kværnen kører som en drøm efter at knivene er blevet slebet, og den har uden besvær guffet sig igennem hele den stak hassegrene jeg forsøgte med første gang. Den tager også gerne de tykkere grene, så thumbs up her fra :)

Share

One thought on “Gammel kompostkværn i hus

Der er lukket for kommentarer.