Kafferistning i kælderen

08012009028

For et par uger siden tog vi fat på at riste kaffe selv. Vi købte en popcornmaskine til formålet for længe siden, men vi har bare aldrig fået taget os sammen til at bruge den.

Men midt i julegaveshopperiet smuttede vi forbi Kronen i Aalborg hvor de havde en meget begrænset udvalg af bønner; en mexicansk økologisk kaffebønne og en mocca. Ikke nødvendigvis de bønner vi selv foretrækker, men det er altid godt at prøve noget nyt.

Selve ristningen er ikke vildt svær, men det lykkedes alligevel at futte de første to portioner af. Med lidt hjælp fra en kammerat så gik det meget nemmere. Med 90 gram bønner og en ristning på godt 7 minutter plus en meget hurtig afkølning af bønnerne i en stor gryde, så gik det meget bedre.

08012009027

Nu skal der bare eksperimenteres med nogle andre bønner, for de bønner vi købte er ikke lige de bedste efter min smag. Nu er den popcornmaskine vi har måske ikke den bedst egnede til formålet og jeg har flere steder set G3ferrari maskinen anbefalet. Den kan bl.a. købes ved www.espressokaffe.dk. Derudover overvejer jeg at anskaffe mig en hårtørrer med mulighed for at blæse kold luft så bønnerne kan blive afkølet lidt hurtigere.

Share