Konfigurering af Apple Airport Express

Efter købet af min første Airport Express, har jeg haft en del problemer med at opsætte den, men efter at have brugt noget tid på at læse om forskellige opsætninger på Internettet, fandt jeg en nem løsning som virkede for mig.

Det viser sig at Ariport Express er ikke glad for WEP krypterede netværk men virker fint med WPA krypterede netværk. Så det første der skal gøres for at få det til at virke, er at vælge WPA kryptering på den trådløse router. Jeg bruger en Belkin 54 g router, men det skulle virke på alle routere. Derefter skal man så i gang med at ændre forbindelserne til det trådløse netværk på alle enheder der bruger det trådløse netværk.

Nu er man klar til at køre konfigurationen af Airport Express, og det er samme procedure i Windows og Mac OS X. Installer det medfølgende værktøj og kør guiden. Jeg valgte at Airport Express skal oprettet forbindelse til et eksisterende netværk, da den kun kan fungere som extender for Apple routere. Det er vigtigt at vælge WPA (som på billedet) og Airtunes skal også være aktiveret hvis man vil streame musik.

Når guiden afsluttes vil Airport Express genstarte og efter 1-2 minutter skal den gerne lyse grønt. Nu vil den være mulig at finde i iTunes.

iPod touch som fjernbetjening
Har man en iPod touch, så fungerer den som en ret cool fjernbetjening til iTunes og dermed også lyd over Airport Express. Det er dermed nemt at fjernstyre musikken i hele huset, da der er adgang til alt musik på den computer den er forbundet til på netværket. Det eneste der skal bruges er et trådløst netværk og remote som kan hentes her

Airfoil
Jeg kan varmt anbefale Airfoil som kan sende lyd fra andre programmer ud til Airport Express og andre computere i nærheden. Det er et billigt program som er gratis at prøve og det virker kanon med netradio og andet lyd.

Share