Efterisolering betaler sig hvis man tænker sig om

Jeg havde en rørskade i sommers og i den forbindelse fjernede jeg alt isolering omkring rørene i garagen. Isoleringen sad meget dårligt og da jeg isolerede varmeskabet da jeg byggede det, tænkte jeg at der var nok isolering til at stå imod vinteren med.

20120721_172650

Men jeg kunne se at mit forbrug steg med over 30% mere end sidste års forbrug, da vi passerede både oktober og november. Dermed var det helt sikkert at jeg skulle isolere rørene igen og denne gang skulle det gøres ordenligt. Det tog en eftermiddag/aften at tilpasse de 16 meter rørskåle, og jeg pakkede varmeveksleren ind i et lille lag flamingo. Dermed burde der være sat en stopper for det øgede energiforbrug.

Jeg tog en prøvemåling midt i december og til min overraskelse steg forbruget til 88% mere end december sidste år! Efter en snak med en tekniker fra Aars Fjernvarme, viste det sig at det nok var varmeveksleren der havde fået det koldere og dermed kørte konstant. Jeg mener faktisk at den brændte mellem 30 og 40 liter af på ingen ting. Så jeg tog mig endnu en aften hvor jeg “hyggede” med 100 mm. flamingoplader som blev til en god isoleret kasse som er fastgjort med montagelim til væggen. Dermed faldt forbruget og det ser ud til at januar ender 20% under samme måned sidste år.

Share