Dansk ordbog i Mac OS X

Denne guide hjælper dig med at få dansk stavekontrol i Mac OS X. Det første der skal til er programmet cocoAspell. Der er både en PowerPc udgave og en Intel udgave og det er vigtigt at du henter den version der passer til din Mac.

Klik på dette link: ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/da. Download den danske ordbog, som er en fil, hvis navn der starter med “aspell5-da” og slutter med “.tar.bz2″. Lige nu hedder den nyeste version aspell5-da-1.4.42-1.tar.bz2. Denne fil kan pakkes ud med StuffIt Expander.

Opret folderen ~/Library/Application Support/cocoAspell, og kopiér den mappe, der kommer ud af .tar.gz2-filen ind i den. Hvis du vil gøre det i Finder i en dansk version af Mac OS X, så skal du gå ind i Bibliotek -> Application Support og opret folderen her.

Vælg menuen System Preferences eller Systemindstillinger i æblemenuen i øverste venstre hjørne. Vælg menupunktet Spelling. Markér Danish. Log herefter ud og log ind igen. Derefter vil der være dansk stavekontrol i de forskellige Mac programmer.

Share

2 thoughts on “Dansk ordbog i Mac OS X

 1. hej,
  tak for godt tip. men i mine system indstillinger er der ikke en “spelling”, hvad gør jeg da?
  jeg har mac os 10.5.2

  pft
  n

 2. tusind tak -Perfekt!

  @nikolaj damm
  Du får Spelling når du har installeret cocoAspell

Der er lukket for kommentarer.