Ny forhave

forhave_4
Her følger begyndelsen på projekt “ny forhave” med lidt billeder og overvejelser om projektet. Jeg tilføjer selvfølgelig flere billeder når og hvis planterne springer ud :)

Sidste år bestemte vi os for at ville plante tre søjleformede træer i forhaven. Grunden til at vi vil have træer er, at huset virker lidt voldsomt stort, da da både forhaven og vores indkørsel indkørsel er ret flad. Meningen er at de høje søjleformede træer skal bryde linjen mellem mur og tagareal og få huset til at falde mere ind i omgivelserne. Valget faldt på japansk søjlekirsebær (Prunus serrulata ‘Amanogawa’). Projektet blev dog udskudt da vi ikke helt kunne bestemme os for, hvilket bunddække der skulle være rundt om træerne.

Vi kunne godt tænke os en plante der kunne afgrænse grunden fra fortovet – også i vinterhalvåret. Vi har set på en del stedsegrønne planter, men i sidste ende faldt valget på almindelig bøg (Fagus sylvatica). Det er ikke lige det optimale tidspunkt at sætte hæk på nu, så der er en risiko for at en del af planterne ikke klarer sommeren, men det må tiden vise.

Share